Jouw stage, een stap naar je droombaan

Je stage is een belangrijke periode. Niet alleen voor je opleiding en je diploma. Vaak vind je op je stageadres ook je eerste baan. Zeker als je een opleiding volgt voor pedagogisch medewerker. Dus wie weet vind je die leuke baan straks wel bij ons.

Waarom kiezen voor Morgen?

Morgen is een door SBB erkend leerbedrijf. Dat betekent dat wij stagiaires mogen opleiden én dat je begeleiding goed is geregeld. Zo leer je echt de fijne kneepjes van het vak. Bovendien is er binnen Morgen veel te kiezen; met verschillende kinderopvangmerken en integrale kindcentra, is altijd wel een vestiging die bij je past.

Welke stages zijn mogelijk?

Volg je een opleiding voor pedagogisch medewerker? Dan kun je bij ons terecht voor een BOL stage op niveau 2, 3 of 4. Of voor de HBO opleiding Pedagogiek, PEP en SPH. Nog op de middelbare school en zoek je een snuffelstage? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze kindercentra. Zit jouw stage hier niet bij? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

Op het MBO kun je kiezen tussen BOL en BBL.

  • BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Overdag ga je naar school. Ook loop je één of meer stages van een paar weken of maanden. Bijvoorbeeld bij een erkend leerbedrijf als Morgen.
  • BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Je combineert werken met leren; je werkt drie dagen en gaat één dag per week naar school. Omdat Morgen een erkend leerbedrijf is, krijg je een werk-leerovereenkomst. Dat betekent dat je meteen salaris krijgt. Lees meer over BBL

Wat is het verschil tussen een stage en een leer-werkplek (leerbaan)?

Als je stage loopt, ben je student en varieert de duur van je stage van enkele weken tot een aantal maanden. Bij een leer-werkplek, bijvoorbeeld als BBL-er, ben je in dienst ga je 1 dag per week naar school. Een leer-werkplek is dan ook een heel praktijkgerichte opleiding.

Jouw stage, geen dag hetzelfde!

Zo help je met de eetmomenten en even daarna bouw je samen de mooiste toren van de hele wereld. Of zing je van de grote krokodil. Buiten ga je op ontdekkingstocht of bak je heerlijke zandtaartjes. De kinderen hangen aan je lippen als je een boekje voorleest en ze vinden het een feest als je mee komt voetballen.

 

Kortom, het is afwisselend, stimulerend, uitdagend met veel spel, plezier en ontdekken! Ervaar tijdens je stage zelf hoe je kinderen kunt stimuleren om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken!

Wat als ik wel kindgerichte werkervaring heb, maar niet het juiste diploma?

Ook dan kun je bij ons terecht. Samen zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk je diploma haalt. Dat doen we met een zogenaamd EVC procedure (Erkenning van Verworven Competenties). We kijken wat je weet en kunt en stellen samen met jou een ontwikkelplan op. Je gaat gelijk aan de slag als pedagogisch medewerker in ontwikkeling.

Wat betekent het dat Morgen een erkend leerbedrijf is?

Als leerbedrijf heb je een erkenning om stagiaires te mogen opleiden. Dat merk je doordat je begeleiding goed is geregeld en je bij ons echt de fijne kneepjes van het vak leert. Je weet dan dat je stageplek een goede en veilige werkplek is, die aansluit bij je opleiding. En dat er een praktijkopleider is die de eisen van je opleiding kent en in staat is om je op de werkvloer op te leiden en te coachen. Morgen is een door SBB erkend leerbedrijf voor de BOL niveaus 2, 3 en 4 en voor BBL niveaus 3 en 4.

Wat moet ik regelen voor een stage?

Als je een stageplek hebt gevonden, gaat het bijna beginnen. Nu nog het stagecontract. Die krijg je vanuit je opleiding. Hierin staan alle afspraken. Dit maakt duidelijk wat je van ons kunt verwachten en jij van ons. Vanuit Morgen krijg je een werk-/stagebegeleider, die je verder wegwijs maakt. Die is ook je vaste aanspreekpunt.

Hoe zorg  je ervoor dat je alles uit je stage haalt

Je wilt natuurlijk niet alleen dat je stage leuk, maar ook nuttig is. Dus durf vragen te stellen, bijvoorbeeld aan je werk-/stagebeleider en je collega’s. Sta open voor feedback en sta open voor nieuwe ideeën en werkwijzen. Nieuwsgierig zijn is een prima eigenschap. Doe actief mee en neem initiatief. Trek zelf aan de bel als het niet lekker loopt. En niet te vergeten; maak je opdrachten op tijd en besprek deze met je werk-/stagebeleider. Het slagen van je stage hangt dan ook voor een groot deel van jezelf af. Lijkt het je leuk om na je stage bij ons te werken? Geef dat meteen aan. Dan kijken we samen wat mogelijk is.

Hoe is de begeleiding tijdens mijn stage geregeld?

Je wordt vakkundig opgeleid door een gecertificeerde werk-/stagebegeleider. De werk-/stagebegeleider wordt ondersteund door een praktijkopleider. Morgen werkt samen met Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB ondersteunt leerbedrijven bij de beroepspraktijk vorming.

Krijg ik een stagevergoeding?

Als BOL-er niveau 3 of 4 en bij een HBO stage ontvang je een stagevergoeding.

Hebben jullie na mijn diploma een leuke baan voor mij?

Die kans is groot, zeker als pedagogisch medewerker. Extra leuk is dat er binnen Morgen veel te kiezen valt; met verschillende kinderopvangmerken en integrale kindcentra, is altijd wel een vestiging die bij je past. Bovendien kun je je in onze Morgen Academie blijven ontwikkelen.

Hoe weet ik dat er vacatures zijn?

Vul het job alert in onderaan deze pagina. Zo ben je  altijd als eerst op de hoogte van nieuwe vacatures.

Hoe regel ik mijn stage bij Morgen?

Een BOL stage loopt vaak via je eigen MBO opleiding. Soms moet je zelf op zoek naar een stageplaats. Vul dan hieronder het formulier in. Binnen onze Morgen Academie leiden we ook zelf op tot pedagogisch medewerker. Regelmatig zijn er vacatures voor dit BBL werk-leertraject. Heb je al een eigen opleider en zoek je een BBL plek? Dat kan ook binnen Morgen. Vul ook dan het formulier in en dan nemen we contact met je op. Doe dit ook als je meer wilt weten over andere stagemogelijkheden.

Ik zoek een stage

Hieronder vul je informatie in over jezelf en de stage.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Mijn e-mailadres*
MM slash DD slash JJJJ
MM slash DD slash JJJJ
Hidden
Met het versturen van dit formulier ga ik akkoord met de privacyvoorwaarden van Kinderopvang Morgen*

Morgen Job Alert

Naam
Akkoord(Vereist)
Als je je inschrijft ga je akkoord met onze privacy-regels en mogen we je alerts sturen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Morgen Job Alert

Geen vacature meer missen? Schrijf je in op de Morgen Job Alert!

×

Samen de mogelijkheden verkennen?

Neem contact op met Ellen

06 29409637
edebruin@kinderopvangmorgen.nl