Alle kinderen hebben recht op een gezonde start. Daarom zetten alle merken van Morgen zich in voor Gezonde Kinderopvang.

Goede voorbeeld

Kinderopvang Morgen werkt aan Gezonde KinderopvangWe vinden het belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien, kennismaken met een gezonde leefstijl en de vaardigheden leren die daarbij passen. Morgen kiest ervoor om samen met de ouders structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te stimuleren. Onze medewerkers geven het goede voorbeeld en helpen kinderen (en ouders) gezond te leven. Daarnaast werken we met een coach gezonde start, die de training heeft gevolgd en in de praktijk ondersteunt.

"Structurele aandacht op jonge leeftijd vergroot de kans op een gezondere leefstijl en betere gezondheid als kind én volwassene."
Judith van der Kraan, coach gezonde start

Thema’s

Gezonde kinderopvang gaat niet alleen over voeding en bewegen, maar om veel meer! Er is een aantal thema’s, waarbij onze merken zelf met het team en de ouders bepaalt welke thema’s voor hen relevant zijn. Vaak zijn het logische onderdelen van ons werk, zoals een vast dagritme, sociaal emotionele ontwikkeling, hygiëne, en veiligheid.

Meer informatie

Het programma Gezonde Kinderopvang is een landelijk initiatief van de overheid, waarin landelijke kennis- en onderzoeksinstituten samenwerken, ondersteund door branche- en koepelorganisaties.

Bezoek de website van Gezonde Kinderopvang