Bob, pedagogisch medewerker in ontwikkeling bij BSO EigenWijs Schilpkasteel

Werken met kinderen was mij niet vreemd. Ik verzorgde namelijk al workshops voor kinderen in musea. Ook run ik mijn eigen ontwerpstudio, maar zocht naar een manier om met kinderen een band op te bouwen. Mijn vrouw wees me toen op een vacature bij BSO EigenWijs. Ik werd aangenomen en ben gestart met een EVC-traject. EVC staat voor Eerder Verworven Competenties en is een verkorte maatwerk opleiding.

Ik geniet van de onbevangenheid en oorspronkelijkheid van kinderen. Je begeleidt kinderen, maar leert ook van hen. Hun manier van kijken naar dingen. Kinderen zijn heel eerlijk en geven op hun manier aan dat je blijkbaar iets verkeerd doet. Bijvoorbeeld hoe je een activiteit aanbiedt. Kinderopvang is écht een vak en een héél mooi vak.

Leren in de praktijk; ook van de kinderen

In mijn EVC-traject leer ik vooral in de praktijk: van de kinderen, van voorvallen in het werk en van ervaren collega’s. Door het uitvoeren van de opdrachten kom je achter de hiaten in je kennis. Je kunt het EVC-traject zien als een snelkookpan: je leert veel over pedagogiek en groepsdynamiek. En je leert over je eigen rol hierin. Ik vind de begeleiding vanuit Morgen erg fijn. Net als die van mijn naaste collega’s, leidinggevende en de praktijkopleider.

Lees hier hoe ook jij in een EVC traject je kennis en ervaring kunt omzetten in een diploma.

Morgen Job Alert

Naam
Akkoord(Vereist)
Als je je inschrijft ga je akkoord met onze privacy-regels en mogen we je alerts sturen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Morgen Job Alert

Geen vacature meer missen? Schrijf je in op de Morgen Job Alert!