Judith van Veen

Geschreven door Judith van Veen

Op 9 maart 2023 tekenden de gemeente Rijswijk en de bestuurders van Stichting Librijn voor openbaar onderwijs en Kinderopvang Morgen de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuw te bouwen Kindcentrum Steenvoorde. Dit is een intensivering van de samenwerking tussen Librijn Onderwijs en Kinderopvang Morgen.

Onderwijs en kinderopvang vormen al langer samen de brede school Steenvoorde, gevestigd op twee verschillende locaties in de wijk Steenvoorde. In 2019 legde een brand de locatie aan de P. van Vlietlaan in as en kwam er tijdelijke huisvesting. Wens was om de lokalen op dezelfde plek te herbouwen. Besloten is echter om de nieuwbouw te realiseren aan de Dr. Poelslaan. In 2021 is er gestart om de plannen voor nieuwbouw verder vorm te geven.

 

Nieuwbouw Kindcentrum Steenvoorde

In de nieuwbouw komt een kindcentrum met een samenhangend aanbod van basisonderwijs en kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Vanuit de behoefte voor ‘Ruimte voor sport in Rijswijk’ is er besloten om een de gymzaal in het huidige schoolgebouw op te waarderen naar een sportzaal. Hierdoor komen er extra trainingsfaciliteiten voor een aantal Rijswijkse sportverenigingen. In de huidige planning opent Kindcentrum Steenvoorde medio 2025 haar deuren. Het wordt een schitterende plek waar samenwerken, samenleven en samen leren centraal staan.

 

Tijdelijke huisvesting

De huidige Steenvoordeschool aan de Dr. Poelslaan wordt gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. In augustus 2023 start de bouw van het nieuwe kindcentrum. Tijdens de sloop en bouw komt er tijdelijke huisvesting op het terrein van de voormalige dependance aan de P. van Vlietlaan. Deze tijdelijke huisvesting wordt vanaf het schooljaar 2023/2024 in gebruik genomen.

Samenwerking Kindcentrum Steenvoorde