Belinda Fallaux

Geschreven door Belinda Fallaux

Alle kinderen verdienen een eerlijke kans op een optimale ontwikkeling. De kinderopvang is dé omgeving om jonge kinderen zo’n prachtige kans te geven. Kinderopvang is veel meer dan kinderen ‘opvangen’. Kinderopvang biedt kinderen een veilige basis om zich te ontplooien tot evenwichtige volwassenen. “Als pedagogisch medewerker maak je het verschil”, zegt Jiska van Brink, manager HRM bij Kinderopvang Morgen. “Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen, en daarmee aan de kansen die ze in hun verdere leven krijgen. Belangrijk werk dus!“

 

Nieuwe collega’s welkom

Als maatschappelijke organisatie maakt Morgen kinderopvang bereikbaar voor iedereen. Morgen heeft bijna 40 vestigingen in alle soorten wijken in Rijswijk, Delft, Den Haag-Ypenburg en Westland-Wateringen. Op al die locaties zijn nieuwe collega’s erg welkom. “Kinderopvang Morgen biedt volop mogelijkheden aan mensen die graag met kinderen werken en maatschappelijk van betekenis willen zijn”, zegt Jiska. “Ongeacht leeftijd, gender of culturele achtergrond. Ook als je nog niet de juiste diploma’s hebt. Binnen onze Morgen Academie leiden wij mensen op, bijvoorbeeld via een gecombineerd werk-leertraject.”

Eigen karakter

Bij Kinderopvang Morgen werkt iedereen op een plek die bij hem of haar past. Jiska: “We hebben meerdere lokale kinderopvangmerken, elk met een eigen karakter. Ook de opvangvormen variëren: van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang en Integrale Kindcentra (IKC). Samen kijken we van welke werkplek jij blij wordt.”

Jezelf ontwikkelen

Aandacht voor plezier en talent staat voorop bij Morgen. “Wij willen onze medewerkers ‘zien’”, geeft Jiska aan. “Daarom luisteren we goed naar wat zij individueel nodig hebben om prettig te werken en zich te ontwikkelen. Via onze Morgen Academie kunnen ze kiezen uit een breed aanbod aan opleidingen en cursussen. In 2023 start bij ons een traineeship waarin medewerkers kunnen doorgroeien naar een leidinggevende functie. Ook zijn er allerlei mogelijkheden om je te specialiseren.” Bij Morgen is ruimte voor ieders talent. “Of je nu van toneel, dans, koken, techniek of ICT houdt, we stimuleren iedereen om zijn talenten in te zetten. Zo is ons organisatiebrede programma Sport4Kids ontstaan uit een initiatief van sportieve medewerkers.”

Lijkt werken in de kinderopvang je iets? Bij Kinderopvang Morgen is meer mogelijk dan je denkt, benadrukt Jiska. “Je kunt jezelf bij ons ontwikkelen én groot verschil maken in het leven van kinderen.” Werken in de kinderopvang is naast betekenisvol vooral erg leuk. “Iedereen wordt blij van kinderen. Ze zijn puur en eerlijk en zorgen voor een heerlijke werkomgeving. En voor dat mooie werk krijg je nog betaald ook!”

Nieuwsgierig geworden? Ontdek jouw mogelijkheden op werkenvoormorgen.nl/test