Geschreven door Janine Vaartjes

Media zijn de hele dag om ons heen en hebben effect op kinderen. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn.

Gelukkig zijn er opvoeders, ouders, familie en ook pedagogisch medewerkers om de kinderen regelmatig op een gezonde manier te helpen ontspannen. Met, en zonder media. Hoe? Dat ontdek je tijdens de Media Ukkie Dagen.

Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april

Om hierbij te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen dit keer over de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips om de juiste balans te vinden. Hoe media kunnen helpen bij het creëren van rust en wanneer je kind misschien beter even zonder kan.

Media Ukkie Dagen

Ontspannen met media

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen.

Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, realiseer je een basis waar je gedurende de rest van de jeugd op kunt voortbouwen. Dit geldt voor afspraken, gesprekken, begrip en plezier! Daarom een paar tips die opvoeders hierbij kunnen ondersteunen. Want hoe kunnen media helpen bij het creëren van rust, en wanneer is het voor een kind misschien beter even zonder? 10 tips om te ontspannen met media.

Media Ukkie Dagen

Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Ben je benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk eens op de landelijke kaart op de website van de Media Ukkie Dagen.

 

Bron: mediasmarties.